Aktuelt

Alexander har forelsket seg i Nord-Norge, og i Andøy spesielt. Etter to år ved Andøy videregående skole trer han inn i ny rolle som avdelingsleder studiespesialisering.

Ved skolestart høsten 2022 tar Nordland i bruk nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). VIS er en nasjonal løsning, og Nordland er det nest siste fylket som tar løsningen i bruk.

Systemet er fortsatt under utvikling, og det er dataselskapet Visma Enterprise AS som står for arbeidet. Visma Enterprise er et av Norges og Europas største selskap i sitt slag.

Sju år har gått siden han gikk på romteknologilinja. – Det var et lærerikt år, skolen har dyktige og greie lærere som la godt til rette for å ta ekstra undervisning på ettermiddager og i helger om man ville det, sier Einar Dogger fra Bærum.

Han var veldig skolelei i ungdomsskoletida. – Jeg var ikke særlig skoleflink og kunne omtrent ikke matte da jeg begynte på romteknologilinja, sier Alexander Amiri. På Andøy videregående fikk han god hjelp, gode karakterer og motivasjon til å studere videre.

- Dette er det beste studieåret jeg har hatt, sier Marianne Brekkum fra Oslo, som var elev ved Andøy videregående skole fra 2015 til 2016. Nå tar hun en bachelor i mikro- og nanoteknologi ved universitetet i Sørøst-Norge

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, fylkeskommunen og staten for å gjøre skolen bedre.

Vi gjennomfører elevundersøkelsen i perioden 15. - 26. november.

Elevene våre på studiespesialiserende Vg2 og Vg3 er valgt ut til å delta på Holbergprisen i skolen, som er en nasjonal forskningskonkurranse for elever innen humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag. Dette gleder vi oss veldig mye til, og det blir en spennende utviklingsreise for elevene våre.

Elevene ved skolen valgte nytt elevråd og elevrådstyre for skoleåret 2021-2022, onsdag 15. september.

Elevrådet er viktig for elevdemokratiet, og for samarbeidet om et trygt, godt og inkluderende miljø ved skolen. Vi er heldige som har så mange engasjerte og dyktige elever som tar del i dette viktige arbeidet, og som tar på seg verv i styret.

Andøyungdommen bekrefter spådommene fra meningsmålingene, og ønsker seg regjeringsskifte.

Nordland fylkeskommune har søkt om landslinjestatus for dronefag ved Andøy vgs. - Jeg kan ikke tenke meg en videregående skole som er mer egnet til å påta seg et slikt nasjonalt tilbud enn nettopp Andøy vgs, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.