OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

For første gang på 12 år har antallet søkere til videregående skole i Nordland gått opp. Totalt har 7426 personer med ungdomsrett søkt på videregående opplæring i fylke i år, noe som er 134 mer enn i fjor.

To av våre dyktige romlingjenter, Paula Kilvær (fra Larvik) og Silje Løver Urdalen (fra Kongsberg), var på Norges-turné med Jenter og teknologi for å inspirere jenter i 9. og 10. klasse til å velge vg3 romteknologi.

 

Ved skolestart høsten 2022 tar Nordland i bruk nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). VIS er en nasjonal løsning, og Nordland er det nest siste fylket som tar løsningen i bruk. 

 

Systemet er fortsatt under utvikling, og det er dataselskapet Visma Enterprise AS som står for arbeidet. Visma Enterprise er et av Norges og Europas største selskap i sitt slag.

Elevrådet og elevrådsstyret har en viktig rolle og funksjon på skolen. De skal jobbe aktiv for et godt og trygt læringsmiljø, og fremme saker som er viktige for elevene i skolehverdagen.

Alexander har forelsket seg i Nord-Norge, og i Andøy spesielt. Etter to år ved Andøy videregående skole trer han inn i ny rolle som avdelingsleder studiespesialisering.

 

Sju år har gått siden han gikk på romteknologilinja. – Det var et lærerikt år, skolen har dyktige og greie lærere som la godt til rette for å ta ekstra undervisning på ettermiddager og i helger om man ville det, sier Einar Dogger fra Bærum.

Han var veldig skolelei i ungdomsskoletida. – Jeg var ikke særlig skoleflink og kunne omtrent ikke matte da jeg begynte på romteknologilinja, sier Alexander Amiri. På Andøy videregående fikk han god hjelp, gode karakterer og motivasjon til å studere videre.

- Dette er det beste studieåret jeg har hatt, sier Marianne Brekkum fra Oslo, som var elev ved Andøy videregående skole fra 2015 til 2016. Nå tar hun en bachelor i mikro- og nanoteknologi ved universitetet i Sørøst-Norge

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, fylkeskommunen og staten for å gjøre skolen bedre. 

Vi gjennomfører elevundersøkelsen i perioden 15. - 26. november.

Elevene våre på studiespesialiserende Vg2 og Vg3 er valgt ut til å delta på Holbergprisen i skolen, som er en nasjonal forskningskonkurranse for elever innen humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag. Dette gleder vi oss veldig mye til, og det blir en spennende utviklingsreise for elevene våre.