Velkomstbrev høsten 2021

Vi gratulerer med skoleplassen, og ønsker deg velkommen som elev ved Andøy videregående skole. Vi håper du har hatt en fin sommer, og at du er godt motivert til å ta fatt på læringsarbeidet. Vi ser fram til å treffe deg, og er klar til å bidra for at du skal få et trivelig og lærerikt skoleår.

Skolestart

Skolen starter mandag 23. august. Du må gi beskjed til skolen dersom du ikke kan møte opp til første skoledag. Vi vil ta imot elevene på følgende måte:

Elever på Vg1

Elever med foresatte inviteres til en individuell velkomstsamtale med kontaktlærer. Samtalen er beregnet til 15 minutter. Du vil få nærmere informasjon om tidspunkt for oppmøte i løpet av uke 33. Før oppmøte ber vi deg signere skjema for elev-PC og læremidler.

Elever på Vg2 og Vg3 Studiespesialisering

Elevene møter på sine respektive klasserom kl. 12:30 sammen med kontaktlærer.

Elever på Vg3 Romteknologi

Elevene møter i skolens auditoriet sammen med kontaktlærer kl. 10:00.

De første skoledagene

I løpet av de første skoledagene blir det en del praktisk informasjon, samt utdeling av bøker og PC. Vi legger også opp til en del aktiviteter sammen med klassen for at elevene  skal bli bedre kjent med hverandre, skolen og skolens personale.

VIP-makkerskap

Vi benytter oss bla av VIP-makkerskap for å skape gode og trygge rammer omkring oppstarten.

Velkommen

Vi ser fram til å ha deg som elev hos oss, og ønsker velkommen til et nytt og lærerikt skoleår.

Ellen Ingebrigtsen

Praktisk informasjon

Her finner du praktisk informasjon som det kan være nyttig å sette seg inn i før oppstart.

Skolerute

Skoleruten 2021-22 (PDF, 63 kB)

Elev-PC og læremidler

Alle elver skal ha gratis læremidler, og skolebøkene lånes ut gjennom skolens bibliotek. Elever på VG3 romteknologi får låne PC av skolen, og skal signere egen låneavtale med skolen. Elever på Vg2 og Vg3 ST benytter samme PC som tidligere år. Alle avtaler må være signerte før utlån av lærebøker og PC.

Les om PC-ordningen

Skjema for signering av PC- og læremiddelavtale

Annet skolemateriell

Du må selv holde deg med annet skolemateriell enn bøker og PC. Dette gjelder skriveutstyr, kladdebøker, permer, arbeidstøy og treningstøy til kroppsøving. I kroppsøving vil du også få bruk for egnede klær og fottøy til uteaktiviteter og turer.

Hybler

Skolen kan være behjelpelig med å skaffe hybler ved å sende ut oversikt over aktuelle utleiere. Ta kontakt med skolen dersom du ønsker å få tilsendt hybelliste.

Du må selv ta kontakt med aktuelle utleiere, og skolen har ikke noe ansvar i forhold til leieforholdet.

Sjekk Facebook-gruppen Andøya til leie/salg Eiendom

Stipend og lån

Etter at du har fått bekreftet skoleplass kan du søke om støtte (lån og/eller stipend). Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend. Husk at du må søke for å få stipendet. Logg inn på Lånekassens nettsøknad med MinID.

Lånekassen

Skolebevis - PocketID

Vi har erstattet det tradisjonelle skolebeviset med PocketID. Det er et skolebevis på mobiltelefonen med innlogging via FEIDE. Dette får du nærmere informasjon om ved skolestart. Det blir fotografering til PocketID i løpet av de første skoledagene.

Les om PocketID

Registreringsskjema

Alle elever må fylle ut registreringsskjema. Skjema skal signeres av eleven selv og av og foresatte, dersom eleven er under 18 år. Etter signering returneres skjemaet til kontaktlærer i løpet av de første skoledagene.

Last ned og signer registreringsskjema her (PDF, 124 kB)

Samtykkeerklæring

Det er utviklet et felles digitalt skjema for samtykkeerklæring for elever over 18 år. Skjema kan benyttes dersom du for eksempel kan tenke deg å gi skolen tillatelse til å kontakte foresatte ved behov. Logg inn med MinID.

Samtykkeerklæring for elever over 18 år

Ordensreglement

Alle videregående skoler i Nordland fylkeskommune har samme reglement.

Les ordensreglementet

Korona-informasjon

Vi starter opp på grønt smittenivå, noe som innebærer

1. Ingen syke skal møte på skolen
  2. God hygiene og normalt renhold
  3. Kontaktreduserende tiltak:
    • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
    • Vanlig organisering av klasser/grupper og skolehverdag

Korona-informasjon om skolehverdagen

Skoleskyss

Alle skyss-berettigede elever får elektronisk skolekort. Skolekortet skal vare i flere år. Dersom du allerede har skolekort kan du bruke samme kortet i år. Kortet vil bli oppdatert når du har søkt og fått innvilget skoleskyss. Dersom du har mistet kortet må du hake av for det i systemet. Det er en skyssgrense på 4 km.

Les om skoleskyss

Søk om skoleskyss

Søknad om skoleplass ved lokalt opptak i august

Skjema for å søke om lokalt opptak blir tilgjengelig i august. Du kan også ta direkte kontakt med skolen dersom du har spørsmål i forhold til ledige skoleplasser.