Fravær

Elevene har møteplikt til alle timer på alle årstrinn. Til forskjell fra grunnskolen kan du ikke søke om permisjon i videregående skole.

Eleven skal  melde fra om fravær til kontaktlærer samme dag. Da vil fraværet føres som legitimert. Dersom du ikke gir beskjed, føres fravær som udokumentert, såkalt skulk.  Både legitimert og udokumentert fravær teller inn på fraværsgrensa.

Har du mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag, vil du ikke få karakter i faget. Du må legge frem dokumentasjon for å få fraværet unntatt fra fraværsgrensen. Rektor vil kunne bruke skjønn mellom 10-15% fravær.

Les mer om fravær på nettsidene til UDIR