Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten er et gratis tilbud til alle elever på videregående skole. Hos helsesykepleier kan du spørre og snakke om det du lurer på. Du kan også ta kontakt hvis du har en venn som trenger hjelp eller veiledning.

Du trenger ikke å bestille time eller ha en avtale for å snakke med helsesykepleier. Du trenger ikke tillatelse fra foreldrene dine for å prate med helsesykepleier på skolen.

Vi har drop-in på skolen på mandag og torsdag kl. 08:30 - 11:30. Du finner oss på elevrådskontoret ved siden av rom 7.

Du kan også treffe oss på helsestasjon for ungdom uten å bestille time. Vi har drop-in på helsesenteret på Andenes onsdag kl. 14:00 - 15:00. Der jobber helsesykepleier, jordmor og lege.

Hos helsesykepleier kan du spørre og snakke om det du lurer på, og ofte hjelper det å prate med en trygg fagperson.

Du kan få råd og veiledning om blant annet;

• kropp og helse
  • pubertet
  • kjærlighet
  • legning
  • kjønnsidentitet
  • vennskap
  • problemer med venner eller familie
  • vanskelige tanker
  • følelser
  • bekymringer

Noen ganger trenger man mer hjelp. Da kan skolehelsetjenesten sette deg i kontakt med for eksempel fastlege, tannlege, fysioterapeut eller psykolog.

Går du til helsesykepleier på skolen, kan det være lurt å få bekreftelse på at du har vært til samtale, slik at du ikke får dokumentert fravær som ikke føres på vitnemålet/kompetansebeviset.

Du kan også ta kontakt med helsesykepleier utenom åpningstider på epost eller mobil.